ציוד למסעדות

ציוד למסעדות

כבר שנים שאתם חולמים על פתיחת מסעדה? תמיד רציתם שתהיה לכם מסעדה גדולה ויפה, עם אוכל נהדר? אם כך, אפשר להבין מדוע אתם נרגשים אם אתם נמצאים היום בנקודה שבה אתם רוצים להגשים את החלום הזה. מה שכן, חשוב מאוד להבין מהם הגורמים שישפיעו על השאלה האם המסעדה שלכם תצליח או לא. אחד מהם זו השאלה האם יהיה לכם במקום את כל הציוד הנדרש. חשוב להבין: כאשר מדברים על ציוד למסעדות מדברים על עולם ומלואו. יש מגוון אדיר של אפשרויות ולכן חשוב מאוד לבדוק את הדברים מראש ולהכין רשימת ציוד לפני שאתם יוצאים לקניות. מחפשים מקום טוב לרכישת ציוד כזה? מ.ר כלים זו הכתובת הנכונה.

זה דבר אחד לבשל מנה טעימה בבית, ודבר אחר לגמרי לבשל את אותה מנה בנפח הרבה יותר גדול וכמה שיותר מהר כדי לא לגרום ללקוחות להמתין. יעילות התפקוד של כל מסעדה, במיוחד כזו אשר שמה דגש על מתן שירות מעולה, תלויה לא רק בכישורים של הטבחים העובדים בה, אלא גם באיכות ציוד למסעדות ובשימוש נכון בו. לשם כך, מסעדות משתמשות בציוד מיוחד המסייע לא רק להגביר את מהירות כל התהליכים הטכנולוגיים, אלא גם לשפר את טעם המנות המיוצרות. מגוון גורמים משפיעים על הצלחת העסק, ובעסק המסעדנות הוא כמובן מנות טעימות ומגוונות, שבגינן הלקוח יחזור אליכם שוב ושוב. יצירת יצירות מופת קולינריות, כמו גם מהירות הכנתן, יתאפשרו רק עם המטבח של המסעדה יהיה מאובזר באופן מקצועי ונכון.

מה חשוב לבדוק כשקונים ציוד למסעדות?

כאמור, ציוד למסעדות זה עולם ומלואו. משמעות הדברים היא שממש כפי שקורה בתחומים אחרים, גם בתחום הזה אתם תראו ציוד חיוני יותר מאחרים. לפעמים, דווקא בגלל שיש כל כך הרבה אפשרויות, בחירת הציוד המתאים זו משימה לא קלה. לכן חשוב לבדוק כמה נתונים מראש, למשל:

  • האם אתם עומדים לקנות ציוד שבאמת דרוש וחיוני לעסק שלכם - מדובר על שאלה חשובה ביותר. ציוד למסעדות לרוב יהיה ציוד יקר ועל כן, עליכם להגדיר מראש את הצרכים שלכם ברכישת ציוד שכזה, כאשר המטרה העומדת על הפרק, היא לרכוש רק את הציוד אשר יענה על הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר. בדקו מהי כמות הציוד שאתם זקוקים לו בהתאם להיקף העבודה במסעדה וכן, איזה סוג ציוד בדיוק אתם צריכים על מנת לתפעל את המסעדה שלכם בצורה הטובה ביותר. לאחר שתגדירו את הצרכים, יהיה לכם הרבה יותר קל, להתמקד ברכישת הציוד שבאמת רלוונטית למסעדה שלכם בכל היבט אפשרי.
  • מאיזה חומרים עשוי הציוד - אין ספק כי אחד הדברים החשובים ביותר שיש לבחון טרם רוכשים ציוד למסעדות הוא איכות הציוד. המטרה היא שהציוד ישמש אתכם בצורה בטוחה ואיכותית לאורך זמן רב ועל כן, עליכם לבחון מאיזה חומר גלם הוא עשוי, האם מדובר על חומר גלם איכותי, עמיד וחזק, אשר מתאים מאוד לעבודה בסביבת מטבח, האם מדובר על חומר גלם שאיננו מסוכן באופן כלשהו, כך לדוגמא: חומר גלם אשר פולט רכיבים רעילים בחום ועוד. בסופו של דבר, איכות המוצרים שאתם רוכשים עבור המסעדה שלכם, תשפיע הן על נוחות השימוש בהם, הן על איכות התוצרת והן על הבטיחות והבריאות של העובדים במסעדה, הלקוחות במסעדה ועוד.
  • האם מדובר על ציוד מאיכות טובה - כמובן שזוהי שאלה ישירה בהמשך לשאלת חומר הגלם שממנו עשוי הציוד. איכות גבוהה של ציוד למסעדות היא דבר קריטי. לא פעם, כאשר מדובר על הצורך לרכוש ציוד למסעדות בכמות גדולה, אנשים מוצאים את עצמם מחפשים את החברה המספקת כמות גדולה של ציוד במחיר הזול ביותר. על אף שסוגיית המחיר היא סוגיה חשובה ביותר שכן, המטרה היא לצמצם עד כמה שניתן בהוצאות על ציוד למסעדות לנוכח מגוון ההוצאות שיש בתהליך פתיחת מסעדה ותפעול מסעדה, הרי שעדיין, המחיר לא אמור לבוא על חשבון האיכות. כלומר, גם אם מצאתם חברה המספקת מגוון רחב של ציוד למסעדות במחיר זול ביותר, אל תתפתו. בדקו קודם כל האם מדובר על ציוד איכותי בצורה מספקת.

זכרו כי לא פעם הזול הוא היקר. אם תרכשו ציוד למסעדה שלכם שהוא לא מספיק איכותי במחיר זול, תמצאו את עצמכם לאחר פרק זמן קצר יחסית, זקוקים לציוד חדש ומשקיעים בו כסף שכן, ציוד לא מספיק איכותי יכול להישבר, להינזק, להתקלקל או אפילו לפגום באיכות התוצרת של המסעדה ועל כן, הוא יחייב אתכם להחליף אותו.

רק אחרי שתבדקו את כל הפרטים האלה כדאי יהיה להתחיל לקנות את הציוד הדרוש לכם. בנוסף, כמובן שגם שאלת המחיר היא שאלה חשובה, כי לא בטוח שכדאי יהיה לשלם מחירים מופקעים על הציוד החדש שאתם קונים למסעדה שלכם.

קטגוריות שונות של ציוד למסעדות

ציוד למסעדות מתחלק למספר קבוצות בהתאם להיקף היישום:

  • ציוד קירור- ככלל, הוא זמין החל ממסעדות קטנות ועד מסעדות יוקרתיות. מחסור במקררים מהווה הפרה של תקנים סניטריים וטומן בחובו אחריות מנהלית. הדרישות העיקריות ליחידות קירור הן שמירה על טמפרטורה קבועה ואטימות מלאה. מסעדות מציבות לרוב מקררים תעשייתיים מיוחדים המצוידים במדחסים חזקים יותר המסוגלים לשמור על הטמפרטורה לאורך זמן במקרה של הפסקת חשמל זמנית.
  • ציוד תרמי- סוג זה של ציוד למסעדות יידרש במקומות בהם מתוכנן להכין מנות חמות ומאפים. כל סוגי כיריים, ללא קשר לסגנון האוכל שאותו יכינו במסעדה, צריכים להיות עשויים מנירוסטה, ומשטחי הטיגון מברזל יצוק עמיד או נירוסטה בעובי הנדרש. כמו כן, משטח החימום חייב להיות בעל ציפוי מגן מיוחד שניתן לנקות עם מוצרים פעילים.
  • ציוד טכנולוגי- סוג זה של ציוד למסעדות כולל את כל המכשירים המפשטים ומזרזים את תהליך הבישול: בלנדרים, מטחנות בשר, מיקסרים, חותכי ירקות, פורסות לחם, פומפית גבינות ועוד. כל ציוד כזה למטבח של מסעדה חייב לעמוד בסטנדרטים היגייניים גבוהים ולהיות עשויים מחומרים שאינם מחמצנים. הציוד צריך להיות קל לשטיפה ולניקוי, במיוחד עבור ציוד לעיבוד דגים ובשר.
  • ציוד ניטרלי- מדובר בציוד לא מכני שמטרתו להפוך את עבודתם של צוות המסעדה לנוחה ככל האפשר. הוא כולל שולחנות, קולטי אדים, מתלים, מסועים, עגלות לאיסוף כלים, מדפים, מייבשי ידיים ועוד.
  • ציוד לשטיפת כלים- אם המסעדה שלכם מתכננת להשתמש בכלי שולחן לשימוש חוזר בכמויות גדולות, אז אתם לא יכולים להסתדר בלי מדיח כלים. מכונות כאלה לא רק שוטפות עד 700 צלחות בשעה, אלא גם יוצרות אפקט עיקור.

כל הדרישות מהציוד המקצועי למסעדות

הדרישות לציוד מקצועי למסעדות שונות מהותית מהדרישות לציוד למטבח ביתי. ראשית, זה חוזק ועמידות. העומס על מכשירי מטבח מקצועיים הוא גבוה מאוד, ציוד למסעדות חייב להיות אמין ככל האפשר ובעל יכולת לעבוד לאורך זמן ללא הפסקה.

על כן, הדבר הראשון שעליכם לבדוק מול החברה אשר מציעה לכם את הציוד הוא: האם מדובר על ציוד שיכול לעמוד בעומסי עבודה? האם לא מעט לקוחות מוסדיים רוכשים את הציוד המדובר ומרוצים ממנו? האם הציוד נבדק והוכח כי הוא יעיל ואיכותי בכל קנה מידה ועוד. חשוב מאוד שלא תחסכו בשאלות לחברה או בבדיקות שיש לבצע טרם אתם רוכשים את הציוד. זכרו כי בסופו של דבר מדובר על ציוד שאתם משקיעים בו לא מעט כסף ועל כן, עליכם לעשות הכל בכדי להבטיח שהוא יספק את התוצר הטוב ביותר וישמש אתכם בצורה איכותית לאורך זמן רב.

שנית, פונקציונליות וביצועים. במסעדות גדולות לרוב יש צורך להכין מספר רב של מנות שונות. ביצועי הציוד חייבים לענות על הצרכים של בית העסק. שלישית, עמידות סביבתית. הבישול נעשה בד"כ בחדר עם טמפרטורה ולחות גבוהים ולכן השימוש בחומרים המועדים לחלודה או עובש אינו מתקבל על הדעת. לצד האמור לעיל, דרישות הציוד עשויות להיות תלויות בגודל המסעדה, בקונספט שלה ובתכונותיה.

ציוד למסעדות

כיצד לבחור ציוד מקצועי למטבח?

בעת בחירת ציוד למסעדות, עליכם לקחת בחשבון מספר נקודות חשובות:

גודל המסעדה ומספר המושבים ללקוחות. כמות הציוד ונפח הארונות תלויים בכך באופן ישיר. אם הציוד לא מספיק, אז הצוות לא יתמודד עם זרם ההזמנות וזמן ההמתנה למנה יגדל משמעותית. עם עודף ציוד, הציוד יעמוד בחוסר שימוש, מה שיכול להפחית את הרווחיות של המסעדה.

עליכם לרכוש את כמות הציוד הנדרשת לכם באופן מדויק. אל תנסו לחסוך ברכישת פחות ציוד שכן, התפוקה של המסעדה שלכם תרד. המטרה היא להתאים לכל מסעדה את כמות הציוד הרלוונטי לה בצורה מדויקת. על המסעדה לספק לכל לקוח שנכנס אליה את החוויה הטובה ביותר וזאת בכדי שהוא יחזור אליה שוב. לזמן אשר בו מוציאים מנה ללקוח, יש חשיבות מכרעת בחוויית הלקוח ועל כן, חשוב ביותר לרכוש כמות כלים שתאפשר לכם להוציא מנות ללקוחות שלכם בזמן.

אזור מטבח. כמות ציוד למסעדות תלויה ישירות בגודל השטח. מטבח עמוס מדי ביחידות שונות עלול להיות לא נוח לעבודה של הצוות. לכן, גם במקרה הזה עליכם לבחון היטב את השטח של המסעדה, להבין כמה מקומות אחסון יש לכם בדיוק במסעדה, כיצד אתם יכולים לאחסן ציוד בצורה נוחה על מנת להציע לעובדים עבודה פרקטית ומהירה ולרכוש את הציוד בצורה המתאימה. כמובן שגם גודל הציוד במקרה הזה מהווה פרמטר חשוב ויש לרכוש ציוד בגודל הנכון למסעדה שלכם.

מתכונת המסעדה, מגוון המנות המתוכנן. לדוגמה, אם אתם מתכננים לפתוח מסעדת בשרים, אז זה יהיה מיותר להעמיד במטבח אופה לחם או מכונה לייצור גלידה.

אף מסעדה לא יכולה לפעול ללא ציוד למסעדות אשר יענה על כל הצרכים. בחירה נכונה של ציוד תגדיל את האפשרויות של העסק שלכם ותגרום לו להצליח יותר. ואילו רכישת ציוד מקצועי ואמין תקל מאוד על תהליך העבודה ותספק חיי שירות ארוכים לציוד שלכם. לרכישת ציוד אמין, עמיד ומקצועי חברת מ.ר כלים היא הכתובת.

גם המחיר הוא כמובן פרמטר שיש לשים עליו דגש. בסופו של דבר, מדובר על ציוד שיש לרכוש בכמות גדולה ועל כן, חשוב מאוד לבחור בחברה אשר תציע לכם מחיר טוב על מגוון סוגי ציוד באיכות טובה. כמובן שלא כדאי להתפשר על האיכות של הציוד רק בשל מחיר זול וחשוב לוודא מראש שהחברה אשר מציעה לכם מחיר נוח ומשתלם על ציוד למסעדה, גם מספקת בד בבד רק ציוד איכותי.

מקום מקצועי עם שירות מצוין

מחפשים ציוד למסעדות? בין אם ברור לכם באיזה ציוד אתם מעוניינים ובין אם אתם זקוקים לעזרה גם בבחירה, אין ספק שהכתובת הכי טובה שיש היא חברת מ.ר כלים. ראשית, אתם תמצאו כאן מגוון רחב של אפשרויות בתחום הציוד שמיועד למסעדות. שנית, אנשי המקצוע שעובדים כאן מגיעים גם עם הרבה מאוד ניסיון. זה אומר שאפילו אם יש לכם דילמה לגבי רכישת הציוד המתאים לכם, כאן יעזרו לכם להבין מה אתם צריכים. יש לכם שאלות? רוצים להתחיל לרכוש עוד היום את הציוד למסעדה שלכם? פנו אל מ.ר כלים - חד פעמי בסיטונאות ותראו שתצאו מרוצים.

ניתן ליצור עימנו קשר באמצעות טופס יצירת קשר או בטלפון 09-8786668

דברו איתנו

ליצירת קשר ופרטים נוספים, מלאו את פרטיכם בטופס למטה
ונחזור אליכם בהקדם.

שם מלא